Ballet geïnspireerd op koninklijke sprookjes

Sprookjesboek Koningin Fabiola

Sprookjesboek Koningin Fabiola

Er komt een ballet geïnspireerd op de sprookjes van de vorig jaar overleden Belgische koningin Fabiola, zo meldt Opera Ballet Vlaanderen. Choreograaf Jeroen Verbruggen is met het onderwerp aan de slag gegaan. Voor zijn ballet maakt hij gebruik van de muziek van Maurice Ravel. Verbrugge heeft zich laten inspireren door Fabiola en haar sprookjesboek. ‘Tegelijk baseert hij zich op de figuur van de overleden vorstin, voor wie hij een grote fascinatie koestert. Fabiola geloofde dat ze na de dood van Boudewijn nog altijd contact met hem had. Verbruggen is geboeid door die spirituele relatie en zal die uitdiepen in de voorstelling,’ aldus woordvoerder van Opera Ballet Vlaanderen Wilfried Eetezonne.

In de Efteling is ook één van haar sprookjes uitgebeeld in een attractie: De Indische Waterlelies. Het ballet is te zien in seizoen 2015-2016 bij Opera Ballet Vlaanderen in Gent.

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.