‘Amalia’ viool

Amalia viool wordt aangeboden

‘Amalia’ viool wordt aangeboden

De Dordtse vioolbouwer Lucienne van der Lans heeft een ‘Amalia’ viool gebouwd, genoemd naar prinses Amalia, die viool speelt. De viool is op Koningsdag aan Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gegeven toen zij op bezoek waren in Dordrecht. Van der Lans heeft vijf maanden aan het speciale instrument gewerkt. De ‘Amalia’ viool heeft een gouden kroontje op het achterblad en is bestreken met een bijzondere oranje lak. De vioolbouwer is erg blij met het resultaat: ‘Het instrument is mooi om te zien en klinkt ook prachtig.’ Ze had gehoopt het instrument zelf aan prinses Amalia te kunnen overhandigen, zodat ze er meteen een stukje op kon spelen. Helaas is dat niet gelukt. De ‘Amalia’ viool is bestemd voor het instrumentenfonds van Koningin Máxima. Voor veel kinderen (en hun ouders) is een instrument onbetaalbaar. Met instrumenten uit het fonds kunnen ze toch muziek maken.

Op de website van Lucienne van der Lans en op de site van de NOS zijn foto’s van het bouwproces te zien.

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.