Passies per provincie

Dit jaar zijn er weer vele uitvoeringen van de Matthäus Passion en de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Akkoord Magazine zette enkele passieconcerten per provincie op een rij.

Bach_JSGroningen
28 maart
Het koor Amor Cantadi (Liefde voor het zingen) voert met solisten en het Bach-Ensemble uit Vries in het Groningse dorp Ten Boer de Johannes Passion van Bach uit. Het koor bestaat uit 20 enthousiaste zangers- en zangeressen. Het geheel staat onder leiding van Luuk Tuinder. Het concert begint om 20.00u. Meer informatie

Friesland
28 maart
De Nederlandse Bach Academie speelt de Johannes Passion van Bach in de Grote Kerk in Workum. Daarnaast worden allerlei culturele activiteiten georganiseerd. Er is onder meer een lunchconcert in de Sint Werenfriduskerk en een orgelbespeling in de Grote kerk. De Johannes Passion begint om 19.45u. Deze uitvoering vindt ook plaats in andere steden in Friesland en Drenthe. Meer informatie is hier te vinden.

31 maart en 1 april
De Oratorium Vereniging van Bolsward voert de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach uit. Solisten zijn onder meer Maria Fiselier en Jelle Draijer. Solisten en koren worden begeleid door Barokensemble Eik en Linde uit Amsterdam. De concerten beginnen om 19.00u in de Martinikerk in Bolsward. Meer informatie

Drenthe en Overijssel
26 en 27 maart
De Holland Baroque Society verzorgt twee uitvoeringen van de Matthäus Passion in Overijssel. Solisten zijn onder meer Marc Pantus en Maarten Engeltjes. De uitvoeringen zijn te horen in Muziekcentrum De Wilmersberg Zaal in Enschede en in de Plechelmus Basiliek in Oldenzaal. Beide concerten beginnen om 19.00u. Meer informatie

29 maart en 3 april
De Matthäus Passion wordt uitgevoerd in de Grote Kerk in Steenwijk door een projectkoor van het Toonkunstkoor Emmen, kinderkoor Viva la Musica en orkest Musica Michaelis uit Zwolle en professionele solisten. Op 29 maart begint het concert om 15.00u. Dezelfde uitvoering vindt ook plaats op 3 april in de Grote Kerk in Emmen, om 19.30u. Meer informatie

Gelderland
1 april
In Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen klinkt op 1 april de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het koor wordt begeleid door het Gelders Orkest. Het geheel staat onder leiding van dirigent Rob Vermeulen en begint om 20.15u. Meer informatie is hier te vinden.

Noord Holland
3 april
Op Goede Vrijdag wordt om 19.30u in de Grote Kerk in Edam de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach ten gehore gebracht. De orkestpartijen worden gespeeld door het Northern Consort met solisten, het Kinderkoor van de Academy of Vocal Arts en het Matthäus Koor Edam. Meer informatie

Zuid Holland
25, 26 en 29 maart
De speciale Matthäus Passion voor kinderen wordt uitgevoerd door ensemble Ludwig, het Nieuw Amsterdams Kinderkoor en solisten onder leiding van MaNOj Kamps. Steeds zingt een ander koor mee. Op 25 en 26 maart in Rotterdam is dat het Residentie Kamerkoor en op 29 maart in Den Bosch is dat het Brabant Koor. De betrokkenheid van de jonge bezoekers wordt vergroot door het toevoegen van een ‘bewegingsregie’. Er is ook een verteller bij: Arjan Smit (bekend van Sesamstraat). Hij neemt de bezoekers mee door de voorstelling en licht het evangelie van Mattheus toe. Meer informatie

29 maart
Op Palmzondag wordt traditiegetrouw de Matthäus Passion door de Laurenscantorij uitgevoerd in de Laurenskerk in Rotterdam. De cantatedienst begint om 10.30u. Meer informatie is hier te vinden.

29 maart
In De Doelen in Rotterdam is het Orchestra of the Age of Enlightenment te gast. Zij spelen om 19.30u de Matthäus Passion onder leiding van Mark Padmore, die ook de rol van Evangelist op zich heeft genomen. Meer informatie is hier te vinden.

1-3 april
Van 1 t/m 3 april speelt het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Doelen in Rotterdam de Matthäus Passion van Bach onder leiding van Jan Willem de Vriend. Te horen zijn onder meer Johannette Zomer, Thomas Oliemans en Capella Amsterdam. De concerten beginnen om 19.30u. Meer informatie is hier te vinden.

3 april
Op Goede Vrijdag is in de Marekerk in Leiden een Johannes Passion te horen. Niet die van Bach, maar Mare Vocale zingt, onder begeleiding van een orkest de koralen uit de Johannes Passion van Georg Böhm. Dit werk werd aanvankelijk toegeschreven aan Händel, maar tegenwoordig denkt men meer aan componist Christian Ritter. Het concert begint om 19.30u.

Zeeland
21 maart
In de Jacobskerk in Vlissingen wordt de Matthäus Passion van Johann Sebastian Bach gezongen door de Vlissingse Oratorium Vereniging. Het koor en de solisten worden begeleid door Continuo Rotterdam. Het geheel staat onder leiding van Pim Overduin. Het concert begint om 19.30u. Meer informatie is hier te vinden.

Noord Brabant
22 maart
In Breda wordt een scenische uitvoering gegeven van de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach. Het Bachkoor Brabant onder leiding van Geert van den Dungen wordt begeleid door Barokorkest Floriligium Musicum. Solisten zijn onder meer bariton David Visser en countertenor Oscar Verhaar. Regie is in handen van Marc Pantus. Meer informatie is hier te vinden op de webiste van Florilegium Musicum.

3 april
Op 3 april voert het Kempisch Kamerkoor de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit in de St. Willibrorduskerk in Eersel. Op de website van het koor is te lezen: De muziek blijft na drie eeuwen nog steeds ontroeren. Het is dan ook voor Het Kempisch Kamerkoor een eer om dit werk jaarlijks uit te mogen uitvoeren. Het concert begint om 20.15u. Meer informatie is te vinden op de webiste van het Kempisch Kamerkoor.

Limburg
3 april
Om 11.00u speelt de philharmonie zuidnederland de Matthäus Passion in de Martinuskerk in Venlo. Tussen de twee gedeeltes is er een mogelijkheid om te lunchen in de Maaspoort. Het tweede gedeelte begint om 13.45u. Meer informatie

3 april
Het Kamerkoor Maastricht zingt op Goede Vrijdag Bachs Johannes Passion in de St. Jan in Maastricht. Het koor wordt begeleid door orkest Collegium Instrumentale. Het geheel staat onder leiding van Ludo Claesen. Het concert begint om 20.00u. Meer informatie

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.