Concertzalen: favorieten

Zaal

Je hebt van die concertzalen, daar wil je almaar naar terugkeren. Gisteravond was ik in het Orgelpark in Amsterdam en dat is zo’n zaal. Een prettige zaal, klein genoeg om intiem te zijn, groot genoeg om de orgels te laten klinken.

Hier ontdekken dat het orgel zoveel méér biedt dan een bulderende bak herrie bij het uitgaan van de kerk. Er de nuances van de (verschillende) instrumenten horen. Ze hebben er 6 orgels, een harmonium, twee vleugels en The Busy Drone, een draaiorgel waarvoor onder meer Louis Andriessen en Willem Breuker muziek schreven.

De concerten zijn veelzijdig. Zo klonk gisteravond het projectkoor “Meesters en Gezellen”, een project van het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam (de Meesters) en studenten en net afgestudeerde zangers van Nederlandse conservatoria (de Gezellen). Dat klonk fraai: Hildegard von Bingen, Arvo Pärt en Anton Bruckner, afgewisseld met improvisaties door Hayo Boerema op drie orgels.

Ik verheug me nu al op het volgende concert hier. Had ik de lekkere koffie en de overheerlijke fudge erbij al genoemd? En het Martin Visserbankje in de foyer?

Wat zijn uw favoriete concertzalen? En waarom? Wat maakt dat u terugkeert? Mail naar: redactie@akkoordmagazine.nl

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags , , . Bookmark de permalink.